12. Tabor film festival

U utorak 10. lipnja u 21 sat počinje 12. Tabor film festival


Od 10. do 15. lipnja održat će se dvanaesti po redu Tabor film festival, koji se ove godine odvija na čak tri lokacije u Hrvatskom zagorju.

Pravu šetnju ljepotama Hrvatskog Zagorja nudi ovogodišnji, dvanaesti po redu Tabor film festival, međunarodni festival krakometražnog filma. Iako se prošle godine festival napokon vratio u svoje matično okrilje – dvorac Veliki Tabor u Desiniću, nomadske navike ali i želja organizatora da filmove tijekom radnog tjedna spusti s brega i tako dovede što bliže raznovrsnoj publici, dovele su do odluke da dvanaesto izdanje na svoju festivalsku topografsku kartu ucrta čak tri lokacije.

Izbor za svečano otvorenje pao je na Mariju Bistricu, koja će Tabor film festival ugostiti na Trgu Ivana Pavla II., jednom od najljepših i najreprezentativnijih trgova u Zagorju. Mjesto poznato po vjerskom hodočašću tako će 10. lipnja od 21 sat prihvatiti hodočasnike sedme umjetnosti te zaživjeti u ponešto drugačijoj atmosferi.
Nakon otvorenja u sljedećim će se danima filmski programi preseliti u Zabok, gdje se nalazi i jedina kino dvorana u županiji, koja je nedavno obnovljena i digitalizirana, dok je vikend rezerviran za povratak u dvorac Veliki Tabor u Desiniću. Ponovo će se otvoriti vrata Kina Rustice i Kina Tabor Varoš, gdje će se održavati bogat filmski i glazbeni program koji će u tri dana vikenda trajati do duboko u noć.

Skip to content