WiFi lokacija

Općina Marija Bistrica slijedi napredne tehnološke trendove te je prema smjernicama Digital Agende 2020 omogućila besplatni bežični pristup internetu u centru Općine. Signalom besplatnog bežičnog pristupa Internetu pokriven je Trg pape Pavla Ivana II.

Informacije

Maksimalni broj korisnika koji istovremeno mogu koristiti besplatni bežični pristup Internetu je 250. Jačina signala na području pokrivenosti je od -50 dBi do -75dBi, što ovu mrežu po jačini signala čini među kvalitetnijim Wi-Fi zonama u Hrvatskom Zagorju. Sustav je u potpunosti modularan i proširiv te će se nadograđivati prema potrebama proširenja kapaciteta.

Izlaz na Internet je omogućen putem IT infrastrukture općine Marija Bistrica. Brzina bežičnog pristupa Internetu je do 8 Mbit.

Sigurnosna ograničenja koja su postavljena na sustav su:
  • onemogućeno korištenje P2P programa,
  • onemogućen pristup internetskim stranicama koje se općenito smatraju nepoželjnima i neafirmativnima,
  • veličina datoteke dozvoljena za transfer preko HTTP-a ograničena je na 5 MB
  • onemogućeno korištenje FTP-a,
  • onemogućeno korištenje VPN-a,
  • onemogućeno korištenje SMPT-a (port 25)
  • maksimalno trajanje WiFi konekcije je 60 minuta

Sve što je potrebno da bi se pristupilo Internetu putem Wi-Fi tehnologije je IEEE 802.11 b/g/n bežični mrežni adapter koji je danas sastavni dio gotovo svakog prijenosnog računala, mobilnih telefonskih uređaja novije generacije ili tablet mobilnih uređaja.

Dodatne informacije o korištenju:

Bežična WiFi mreža Općine Marija Bistrica je otvorenog tipa te nema pristupnih kodova ili zaporki. Nakon uspješne konekcije u web pregledniku pojaviti će se pozdravna konekcijska web stranica sa linkom za daljnje korištenje Internet pristupa.

Skip to content