27. Bistrički fašinek

27. Bistrički fašinek

Bistrički fašinek pretvorit će Mariju Bistricu u mjesto veselja i plesa. U subotu 10. 02. 2018. Marijom Bistricom će zavladati Fašinečka republika. Naoružani veseljem i dobrom voljom planirajte uskočiti u kostime, staviti maske na lice i doći na 27. izdanje tradicionalnog Bistričkog fašinka!

Ovogodišnji fašinek započinje u 13:00 sati, a na Bistričkom trgu će nam se prvo predstaviti djeca Dječjeg vrtića Pušlek, Mala folklorna sekcija KUD-a Laz te učenici OŠ Marija Bistrica. Nakon njih nastupaju odrasle maskirane grupe. Tradicija bistričkog fašinka donosi uz procesiju i nastup grupa na središnjem trgu u dramatiziranim šaljivim skečevima, tu su fašinečke špelancije, suđenje bistričkom fašinku i njegovo spaljivanje za sve grijehe. Ovogodišnjem Bistričkom fašinku pridružit će se i vinogradari Udruge Vinski Vrh koji će pripremiti za posjetitelje kuhano vino, a članice Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica pripremit će razne slastice.

Ako još niste, počnite se ubrzano pripremati da maskirani dođete u Bistricu! 10. 02. 2018. birat će se po tri najbolje maske iz publike u pojedinačnoj konkurenciji za velike i male!

POJEDINAČNE MASKE:

  1. Tema: slobodna
  2. Ocjenjuje se originalnost i urednost kostima, kreativnost te duhovitost i način prezentacije
  3. Ocjenjivački sud Odbora za kulturu i turizam Marije Bistrice od 3 člana odabrati će tri najbolje maske iz publike!
  4. Proglašenje pobjednika biti će na kraju Fašinečkog programa 10. 02. 2018.

Skip to content