4. nacionalno natjecanje u čitanju naglas (Županijsko natjecanje – 25. 10. 2016. u Mariji Bistrici)

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica organizira županijsku razinu natjecanja u čitanju naglas. Inicijatori tog natjecanja su Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva. Natjecanje se provodi s ciljem promicanja čitanja i razvijanja ljubavi prema knjizi, poticanja usmenog izražavanja, kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena te naglašavanja knjige kao temelja cjeloživotnog obrazovanja.

Na natjecanje u čitanju naglas dobrovoljno se prijavljuju učenici od 3. do 8. razreda. Natječu se u dvije kategorije: mlađa kategorija – 3., 4., i 5. razred i starija kategorija – 6., 7., i 8. razred. Na natjecanju učenici predstavljaju odabrano djelo 5 minuta – u prve 2 minute natjecatelji obrazlažu svoj odabir knjige, a preostale 3 minute izražajno čitaju naglas priču ili ulomak. U svakoj kategoriji stručna komisija proglašava prva 3 mjesta, no samo najbolji natjecatelj iz kategorije ima pravo sudjelovati na 4. nacionalnom natjecanju u čitanju naglas koje će se održati 17. i 18. studenog u Sisku. Svi učenici dobivaju zahvalnice, priliku slušanja i uživanja u interpretaciji raznih književnih djela, druženje i upoznavanje vršnjaka iz drugih škola.

Županijsko natjecanje u čitanju naglas održat će se 25. listopada 2016. u 13,00 sati u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica. Molimo sve zainteresirane škole iz Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave potvrde do 21. listopada na e-mail knjiznica-m.b@kr.htnet.hr . Detaljne upute za provedbu natjecanja, potrebne obrasce, te kriterije ocjenjivanja možete pročitati na priloženim linkovima.

Na županijsko natjecanje obavezno ponijeti:

– Prijavnicu za županijsko natjecanje: http://www.nkc-sisak.hr/wp-content/natjecanje_citanje/7B_prijavnica_zupanijsko_natjecanje_2016.doc

– Potpisanu izjavu o suglasnosti: http://www.nkc-sisak.hr/wp-content/natjecanje_citanje/8_Izjava%20o%20suglasnosti_2016.pdf

PRILOZI:

Pravila natjecanja: http://www.nkc-sisak.hr/wp-content/natjecanje_citanje/Pravila%20natjecanja_2016.pdf

Informativni letak za natjecatelje: http://www.nkc-sisak.hr/wp-content/natjecanje_citanje/letak_unutarnja_2016.pdf

http://www.nkc-sisak.hr/wp-content/natjecanje_citanje/7B_prijavnica_zupanijsko_natjecanje_2016.doc

http://www.nkc-sisak.hr/wp-content/natjecanje_citanje/8_Izjava%20o%20suglasnosti_2016.pdf

http://www.nkc-sisak.hr/wp-content/natjecanje_citanje/Pravila%20natjecanja_2016.pdf

http://www.nkc-sisak.hr/wp-content/natjecanje_citanje/letak_unutarnja_2016.pdf

Skip to content