9. biciklijada Selnica-Gusakovec i 1. susret ljubitelja starih bicikala

Turistička zajednica općine Marija Bistrica u suradnji s Općinom Marija Bistrica, Udrugom mladih “Marija Bistrica” i Planinarskim društvom “Grohot” Marija Bistrica organizira 9. biciklijadu Selnica-Gusakovec 2014. i 1. susret ljubitelja starih bicikala koji će se održati 7. rujna 2014., nedjelja, s početkom u 15:00 sati.

Program:
-do 15,00 sati okupljanje biciklista kod seoskog turizma “Lojzekova hiža” u Gusakovcu uz dobrodošlicu i mogućnost registracije bicikala
-15,00 sati obilazak rute – ruta se od polazišta kod “Lojzekove hiže” pruža na sjever prema Selnici, prelazi mostom preko potoka Pinja gdje skreće ulijevo u smjeru zapada, prolazeći naseljem Selnica dolazi u dolinu rijeke Krapine. Prije same rijeke ruta skreće udesno u smjeru istoka prema zaseocima Pozaići i Hanžeki, prolazi kroz obronke brda Vuslenjak (250 m). 500 metara od zaseoka Hanžeki ruta skreće udesno u smjeru juga, penje se uzbrdo do vrha prema zaseoku Srebačići odakle se spušta prema zaseoku Pugari i vraća na lokalnu cestu. Ovdje ruta skreće udesno u smjeru zapada uz potok Pinju, prolazeći naseljem Selnica vraća se na križanje s cestom za “Lojzekovu hižu” gdje i završava.
-na cilju okrijepa i grah.

-duljina rute 8 km
-tip rute: asfalt/makadam, namijenjena za brdski biciklizam

Skip to content