Advent u Mariji Bistrici – 14. i 15.prosinca

U subotu su nastavljene i radionice starih zanata i obrta. Održane su radionice izrade lončarskih proizvoda kod majstora Tome u Globočecu, zatim izrade licitara i božićnog nakita u mednom baru Brlečić, izrade drvenih tamburica kod Danijela Hajnića u Tugonici te izrade drvenih dječjih igračaka kod Ivice Mesara.

U Bluesun hotelu Kaj održana je radionica pečenja božićnih kolača, na koju se odazvalo 30-tak djece i nekoliko odraslih, a nakon toga održan je i književni susret sa Željkom Horvat Vukelja, za djecu do četvrtog razreda ”Pričaonice za djecu, Wellnes za mame”. Na ovom je događanju bilo 10-tak djece, koji su uživali slušajući poznatu književnicu.

Treći je adventski vikend u Mariji Bistrici donio čak 4 koncerta. U subotu su, prije Zelenog blaga, na središnjem bistričkom trgu nastupili članovi Limene glazbe KUD-a Lovro Ježek, a nakon druge predstave Zelenog blaga, u večernjim satima, na trgu je svoj koncert održao mladi bistrički bend Tvoja mama. Mladi su glazbenici zagrijali publiku svojim rock izričajem, a u jednom trenutku su im se na pozornici i spontano pridružili članovi ekipe Zelenog blaga.

U nedjelju je čast da upali treću adventsku svijeće dobio glumac Zlatko Ožbolt.

Nakon poslijepodnevne mise u Bazilici Majke Božje Bistričke održan je adventski koncert na kojem su nastupili izvrsni Ivica Kontent, BeBop Sax Quartet i Katarina Zovak.

Nedjeljni je program Adventa u Mariji Bistrici završio velikim božićnim humanitarnim koncertom Zagorske lige protiv raka „Zagrljaj dobrote“ u Domu kulture. Na koncertu je nastupilo 15 izvođača, koji su izvodili po dvije pjesme. Koncert je otvorio Dalibor Prochazka, a nakon njega nastupili su Ronald Braus, Mario Rucner, Bojan Jambrošić, Danijela Pintarić, Kumovi, Boris Kosmač, Gordana Ivanjek, Juraj Galina, Saša Kovač, Marina Tomašević, Begini i Šarene loptice, te dvije glazbene dive, Zdenka Kovačićek i Kostadinka Velkovska.

Koncert su vodili Ana Kruhak i Zlatko Ožbolt, a sredstva prikupljena na ovom koncertu namijenjena su nabavi TCD uređaja za Opću bolnicu Zabok.

Skip to content