Advent u Mariji Bistrici – 21.i 22.prosinca

Radionica je bila podijeljena na četiri tematska dijela, a odazvalo joj se 50-tak djece, koji su uz pomoć 15-tak aktivista bistričke Udruge mladih, ali i uz zamjenicu načelnika Općine Marija Bistrica Dubravku Bartolović, izrađivali razne prigodne predmete i ukrase. Ukrasi napravljeni na radionici mogu se razgledati u Domu kulture do sredine siječnja 2014. godine.

U Bluesun hotelu Kaj održan je susret za djecu do četvrtog razreda “Pričaonice za djecu, Wellnes za mame” sa Gornjostubičkom udrugom Lipin cviet,

Na središnjem bistričkom trgu održana su dva koncerta – na prvom su nastupile učenice Osnovne glazbene škole Marija Bistrica: Samanta Totović, Darija Miketić, Petra Vuraić i Lucija Čale, a nešto kasnije koncert su održali Tomislav Goluban, Jurica Vugrek i BeBop sax quartet.

Nedjeljni program Adventa u Mariji Bistrici započeo je u 10 sati na Trgu paljenjem četvrte adventske svijeće uz nastup Klape Bistrica. Svijeću su upalili načelnik općine Marija Bistrica Josip Milički, načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša i član Klape Bistrica Branko Mikša.

U poslijepodnevnom programu na trgu su nastupili: ŽVG Kajda, VS Arete, ŽVS Kušelc te tamburaši i zbor KUD-a Dragutin Domjanić iz Adamovca.

Nedjeljni program završio je u Domu kulture tradicionalnim božićnim koncertom KUD-a Laz. Nastupile su sve sekcije KUD-a – najmlađe folklorne skupine, tamburaši, zbor i folklorne sekcije.

Skip to content