Advent u Mariji Bistrici- 7. i 8.12.2013.

U subotu su počele i radionice starih zanata i obrta. Kod majstora Tome u Globočecu su se zainteresirani mogli okušati u izradi kalupa za kuglof ili pečenje purica; kod gospodina Mikuša u Lazu Stubičkom moglo se probati izraditi drvene dječje igračke, dok se je u izradi licitara moglo sudjelovati na središnjem bistričkom trgu u mednom baru Brlečić. Radionice će se održavati i sljedeće dvije subote, a prijave se primaju u uredu Turističke zajednice Općine Marija Bistrica.

U nedjelju 8. prosinca na središnjem bistričkom trgu Ivan Mesar pokazao je kako se izrađuju drvene igračke. Drugu adventsku svijeću upalili su djeca dječjeg vrtića Pušlek, uz nastup mješovitog pjevačkog zbora KUD Kaj iz Zlatar Bistrice.

Sv. Nikola nastavio se družiti s djecom i u nedjelju, a na trgu su nastupali dječji zbor Kikiči, djeca iz OŠ Marija Bistrica u zabavnom programu pod nazivom “Pokaži što znaš” i Šarene loptice.

U Domu Kulture održao se koncert dječjeg KUD-a “Lovro Ježek” i gostiju pod nazivom PICCOLO-MEZZO-GRANDE. Nedjeljni program završio je koncertom glazbeni sastav Kumovi na glavnom bistričkom trgu.

Skip to content