Foto natječaj Advent u Mariji Bistrici

FOTO NATJEČAJ

ADVENT U MARIJI BISTRICI 2014.

U sklopu manifestacije ”Advent u Mariji Bistrici” pozivamo sve kreativce i ljubitelje fotografija da se pridruže u foto natječaju za najbolju fotografiju sa zimskim ili pak božićnim motivima Marije Bistrice.

Svrha Natječaja

Fotografijom prikazati ozračje i duh adventa u Mariji Bistrici

Format i dimenzije fotografija:

  • Fotografije moraju biti autorske
  • Fotografije moraju biti u boji
  • Format: JPG visoke kvalitete
  • Neistinite montaže ne primamo
  • Fotografije se šalju na e-mail adresu: advent.marijabistrica@gmail.com, uz ime, prezime i kontakt autora te će iste biti objavljivane do kraja natječaja na Facebook profilu: Advent u Mariji Bistrici: www.facebook.com/Advent.u.Mariji.Bistrici

Sudionici:

Svi fotografi/kinje, amateri/ke i profesionalci/ke. Foto natječaj otvoren je od 29. studenog i traje do 27. prosinca 2014. godine. Autori fotografija prepuštaju pravo reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti fotografija poslanih na Foto natječaj „Advent u Mariji Bistrici“ Općini Marija Bistrica te se za takvu uporabu odriče honorara u bilo kojem obliku i prava na potraživanje autorske naknade.

Nagrade:

Nakon završetka natječaja stručni žiri (Petra Ptiček, Sandra Haban i Damir Glavač) će odabrati tri najbolje fotografije. Pobjednici natječaja bit će proglašeni na Trgu Pape Ivana Pavla II. 31. prosinca 2014. za vrijeme „Dočeka u podne“ te na službenoj internetskoj stranici Turističke zajednice Općine Marija Bistrica i na Facebook profilu: Advent u Mariji Bistrici:

www.facebook.com/Advent.u.Mariji.Bistrici u roku od 4 dana od dana završetka natječaja.

Dodjela nagrade autorima fotografija za 1., 2. i 3. mjesto održati će se odmah prilikom objavljivanja na Trgu Pape Ivana Pavla II. 31. prosinca 2014.

Fond nagrada sastoji se od tri nagrade.

1. mjesto – noćenje s doručkom za dvije osobe u Bluesun hotelu Kaj Marija Bistrica

2. mjesto – ulaznica za cjelodnevni Wellness u Bluesun hotelu Kaj Marija Bistrica za dvije osobe

3. mjesto – dvije ulaznice za posjet Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici

Kratko pojašnjenje uz temu natječaja:

Mnogobrojni hrvatski narodni običaji vezani uz Došašće svjedoče o posebnostima sredine i vremena u kojem su nastali, ali i o vjekovnoj pripadnosti europskoj kulturnoj sredini. U želji da se što dostojnije i što ljepše obilježi Kristovo rođenje tjednima su trajale pripreme za Božić. Advent u Mariji Bistrici, u mjestu višestoljetne tradicije hodočašća, starih zanata i kulturnih događanja, oduvijek se posebno slavio i obilježavao. Već četvrtu godinu za redom obilježava se i prigodnim kulturno-umjetničkim programom i božićnom sajmenom ponudom, a ovim natječajem cilj je da se što veći broj ljudi upozna sa ljepotama Marije Bistrice i čarima Adventa u Mariji Bistrici.

Skip to content