Kinč osebujni na festivalu kršćanskog kazališta

Najbolja izvedba Kinča osebujnoga

U sklopu Antunovih dana održan je u dvorani sv Franje u Zagrebu na Svetom Duhu od 30. svibnja do 5. lipnja prvi Festival kršćanskoga kazališta. Organizatori festivala bili su Hrvatska provincija svetog Jeronima franjevaca konventualaca, Veritas – glasnik i Župa svetog Antuna Padovanskog. Povjerenstvo u sastavu prof. dr. sc. Sanja Nikčević, mr. sc. Tanja Popec i dr. sc. fra. Josip Blažević u festivalski je program za izvođenje odabralo sedam predstava među kojima i Kinč osebujni.

Povjerenstvo se u svojoj prosudbi nije prevarilo. Po riječima koje je izbornica festivala, teatrologinja i kazališna kritičarka Sanja Nikčević uputila ansamblu, predstava je opravdala očekivanja.

Bila je to četvrta izvedba Kinča osebujnoga i to, možda najuspjelija dosad. Izvedena u prostoru koji je udovoljavao po svim kriterijima zahtjevima tehnike kazališta sjena, tehnički besprijekorna, uigrana, obogaćena novim zvučnim efektima, predstava je prštala životom, razigranošću, velikom pozitivnom energijom mladosti. Našem amaterskom ansamblu možemo samo najiskrenije čestitati.

Ivančica Tomorad

Skip to content