Kinč osebujni u Zagrebu!

Kazališnu predstavu Kinč osebujni temeljenu na književnom predlošku bistričkog kapelana Petra Berkea, koja govori o povijesti crnog kipa bistričke Marije i milosnim uslišanjima koja su se događala po njezinom zagovoru, krajem svibnja i početkom lipnja moći ćete vidjeti i u Zagrebu.

Uoči svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata i Dana Grada Zagreba, u subotu, 30. svibnja u 19 sati, Kinč osebujni biti će prikazan u Nadbiskupijskom pastoralnom centru na Kaptolu, Kaptol 29a.

Nekoliko dana kasnije Kinč osebujni gostuje na Festivalu kršćankog kazališta u Zagrebu. Festival organiziraju Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i VERITAS – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, a Kinč osebujnijedna je od šest odabranih predstava amaterskih kazališta koja je zadovoljila kriterije stručnog povjerenstva (glavna selektorica prof. dr. sc. Sanja Nikčević). Festival traje od 30. svibnja do 5. Lipnja, a Kinč je na programu na blagdan Tijelova u četvrtak, 4. lipnja u 20 sati u dvorani Sv. Franje na Svetom Duhu, Sveti Duh 31.

Podsjećamo da je Berkeov Kinč osebujni u tehnici kazališta sjena uprizorila Amaterska dramska skupina Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici pod vodstvom iskusnog redatelja Jovice Šege. Projekt je realiziran u suradnji s Osnovnom školom „Marija Bistrica“ i Zborom mladih župe Uznesenja BDM, Marija Bistrica. U predstavi sudjeluje deset mladih glumica s iskustvom u dramskim projektima mladih, od kojih su neke već pohvaljivane na Lidranu ili su polaznice dramskih radionica ZKM-a te sudjeluju u školi stvaralaštva „Novigradsko proljeće“. Predstava je premijerno izvedena u prosincu 2014. godine u Mariji Bistrici i naišla je na vrlo dobar prijem kod publike te dobila pohvalne kritike za svoje umjetničke dosege.

Pozivamo sve Vas koji Kinč još niste vidjeli ili ste ga poželjeli vidjeti još jednom da dođete i uživate u priči o čudotvornim uslišanjima Majke Božje koja u Mariji Bistrici traje već tristotrideset godina, a u Kinču je ispričana na sasvim poseban način …

Subota, 30. Svibnja u 19 sati

Dvorana „Vijenac“, Kaptol 29a

Četvrtak, 4. Lipnja u 20 sati

Dvorana Sv. Franje na Svetom Duhu, Sveti Duh 31

Skip to content