Konstituirano Općinsko vijeće u Mariji Bistrici

U petak 9. lipnja, održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica. Podsjetimo, na lokalnim izborima za Općinsko vijeće Općine Marija Bistrica 11 vijećnika osvojila je lista HDZ-HSU, 3 vijećnika pripala su SDP-ovoj listi, a jedan HSS-u. Za predsjednika Vijeća jednoglasno je izabran Teodor Švaljek, a za njegovu zamjenicu dr. sc. Sanja Kovačić. Predsjednik vijeća zahvalio je na povjerenju, ali i na fer i korektnoj izbornoj utakmici.

Načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički čestitao je svim izabranim vijećnicima, napomenuvši da je prošli mandat bio vrlo uspješan.
Na sjednici je bilo prisutno 13 od 15 vijećnika, koji su položili prisege. To su uz predsjednika Švaljeka još Mirela Mikuš, Ignac Babić, Nikola Meštrović, Željko Novak, Stjepan Gorički, Zlatko Ivak, Miroslav Štagar i Velimir Babić iz HDZ-a, Katica Habazin iz HSU-a, Branimira Glavica, Dominik Sugnetić i Tomislav Tomorad iz SDP-a. Opravdano su spriječeni bili dr. sc. Sanja Kovačić (HDZ) i Ivan Palanović (HSS), pa će oni prisegu položiti na slijedećoj sjednici. Inače, dnevni red konstiturajuće sjednice, koju je otvorila i u početnom dijelu vodila predstojnica Ureda državne uprave u KZŽ-i Silvija Profeta Fabijančić, dopunjen je sa dvije točke. Najprije je jednoglasno izabrano povjerenstvo za dodjelu priznanja Općine Marija Bistrica koje čine Veljko Mahmet, Vesna Tomorad, Katica Habazin, Branimira Glavica i Miroslav Štagar, a također jednoglasno za članicu Nadzornog odbora u Zagorskom vodovodu Vijeće je predložilo Nedeljku Habazin.
Skip to content