Obavijest – Koronavirus

PRIOPĆENJE 12. ožujka 2020. godine Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je preporuku da se do daljnjega odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 100 ljudi .

Za sva javna okupljanja organizator je dužan osigurati najviše higijenske standarde:

  • osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima – ovisno o broju sudionika
  • dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt
  • dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5oC) da ne dolaze na manifestacije

Organizatori skupova ili javnih okupljanja prije organizacije istih moraju osigurati suglasnost nadležnih županijskih stožera civilne zaštite, a koja će se temeljiti na mišljenju nadležnog Zavoda za javno zdravstvo da su ispunili propisane upute.

Zahtjeve za suglasnost za održavanje skupova ili javnih okupljanja organizatori mogu upućivati Stožeru civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije .

Obustava nastave u školama na dva tjedna.

Osim toga, donesena je odluka o obustavi nastave za dva tjedna u osnovnim i srednjim školama od ponedjeljka. Isti režim primjenjivat će se na vrtiće i koledže, pri čemu će odluku o djeci vrtićima službeno služiti jedinice lokalne samouprave.

Učenici od 1. do 4. razreda pohađat će nastavu kroz posebne emisije na Hrvatskoj radioteleviziji i putem Sportske televizije. U višim razredima će se održavati internetska nastava.

Premijer je objasnio da će nastavnici i dalje pohađati škole od ponedjeljka i da će djeca koja nisu mogla ostati kod kuće također moći pohađati škole kao i vrtiće.

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/priopcenje-za-medije-stozera-civilne-zastite-republike-hrvatske-od-12-ozujka-2020/2252

https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/

https://zdravlje.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952


https://vlada.gov.hr/vijesti/obustava-nastave-na-dva-tjedna-odgoda-placanja-poreza-na-dohodak-i-dobit-te-doprinosa-za-poduzetnike/28984

Odluka o privremenom zatvaranju DV “Pušlek”

Skip to content