Održana 2. korizmena tribina

2. korizmena tribina: Katolička Crkva pape Franje – što nudi čovjeku?

U petak, 14. ožujka 2014. u 19 sati u kapeli sv. Petra održana je druga korizmena tribina. O vrlo aktualnoj temi Katolička Crkva pape Franje – što nudi čovjeku? govorili su prof. dr. sc. Emilio Marin, prorektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, i gospodin Darko Pavičić, ugledni kolumnist i komentator Večernjeg lista. Moderator je kao i na dosadašnjim tribinama bio gospodin Branimir Bilić.

Ovih dana proslavili smo prvu godišnjicu pontifikata pape Franje. Njega svi slave kao istinskog nasljedovatelja Krista koji je duboko povezan sa svim slojevima društva, a njegov misionarski pastoral temeljen je na duhovnosti. Papa Franjo stalno govori o zajedničkom hodu Crkve i naglašava kako je potrebno izaći na ulice i zvati ljude poimence, biti im blizu, poistovjećivati se sa siromašnima, onima koji su na rubu društva, a ne im upućivati uopćene fraze. To je upravo ono što papa Franjo nudi običnom čovjeku. Svojim poniznim djelovanjem usmjerava naše djelovanje u svakodnevici.

Pedesetak prisutnih u raspravi je dobilo mogućnost komentiranja i postavljanja pitanja predavačima koji su pokušali prenijeti pravu sliku pape Franje koja je u medijima često puta površna i iskrivljena.

Manuela Prlić

Skip to content