Održana 3. korizmena tribina

3. korizmena tribina

Depresija i ovisnosti – rezultat bolesnog društva bila je tema treće korizmene tribine održane 21. ožujka 2014. u 19 sati u kapelici sv. Petra. Predavači; prof. dr. sc. Vlado Jukić, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Vrapče, i doc. dr. sc. Marijana Braš, psihijatrica u bolnici KBC Zagreb, pod vodstvom gospodina Branimira Bilića, na živopisan način upoznali su sedamdesetak prisutnih s navedenom temom.
Istaknuli su kako je depresija poremećaj koji nije stanje smanjenog entuzijazma i povećane tuge, već poremećaj koji je najčešće rezultat nemogućnosti prilagođavanja pojedinca okolnostima koje pred njega stavlja današnja civilizacija. Osvrnuvši se na ovisnosti, posebno današnje ovisnosti o internetu, računalnim igrama i klađenju, naglasak su stavili na važnost obitelji koju treba ohrabrivati za nošenje sa svim teškoćama. Slijedeći interes prisutnih, predavači su jedan dio predavanja posvetili palijativnoj skrbi i tako odgovorili na pitanja iz ovog područja.
Vežući se na sve što su tribinom obuhvatili, zaključuju kako društvo nije zdravo, ali je ozdravljivo, a upravo čovjek, pojedinac, onaj je koji može i treba biti lijek drugima svojim prisustvom, blizinom, pomoći i pažnjom.

Manuela Prlić

Skip to content