Održana 4. korizmena tribina

4. korizmena tribina: Vrijednost života i uspjeh u životu

Četvrta korizmena tribina održana je u petak, 28. ožujka 2014. u 19 sati. Tema ove, dosada najposjećenije tribine, bila je Vrijednost života i uspjeh u životu. Predavači su bili Miro Gavran, najprevođeniji hrvatski pisac i Rene Medvešek, glumac, redatelj i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.
Voditelj Branimir Bilić svojim je pitanjima potaknuo goste da s prisutnima podijele svoje viđenje uspjeha iz vlastita iskustva, a gosti su, osim toga, prisutne obogatili stihovima i pričama. Miro Gavran za sebe kaže kako mu je najveći uspjeh što je ostao normalan, što ga svjetla reflektora nisu promijenila. Smatra kako je u životu bitno da o tri stvari sami odlučimo – izbor zanimanja, izbor bračnog druga i izbor mjesta življenja. Rene posebno ističe izbor zanimanja jer je to ono što će uvelike obilježiti život pojedinca. Dodaje kako je svatko sam odgovoran za svoj vlastiti uspjeh u životu.
Gosti se slažu kako je u njihovom poslu bitno raditi srcem jer se tako dopire do drugih ljudi. Uvjereni su kako je i u drugim zanimanjima jednako. Budemo li razmišljali u tom pravcu, uvidjet ćemo da je naš uspjeh uvelike povezan s odnosom koji imamo s onima koji nas okružuju.

Manuela Prlić

Skip to content