Održana 5. korizmena tribina

5. korizmena tribina: Budućnost hrvatske mladeži

S temom Budućnost hrvatske mladeži održana je u petak, 4. travnja u kapelici sv. Petra posljednja u nizu od pet korizmenih tribina u organizaciji Svetišta Majke Božje Bistričke i Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici. Pred velikim brojem vrlo zainteresiranih mladih, ali i starijih posjetitelja o budućnosti mladih u Hrvatskoj govorili su don Damir Stojić, studentski kapelan iz Zagreba, i prof. dr. sc. Renato Matić, sociolog sa Sveučilišta u Zagrebu.

Oba gosta u svojim su izlaganjima kao i u odgovorima na pitanja posjetitelja izrazila nezadovoljstvo i neslaganje s atmosferom očaja i beznađa koja se stvara u hrvatskom društvu. Istakli su da mladi imaju perspektivu jer u njima samima leži veliki kapital, no potrebno ga je aktivirati, a ne očekivati gotova rješenja od okoline.

U svojim završnim riječima gosti su prisutnima mladima poručili da u životu zauzmu proaktivan stav, oslone se na svoje potencijale te hrabro i optimistično krenu naprijed ne obazirući se na obeshrabrujuće poruke koje stižu iz okoline i da nikada ne odustaju.

Snježana Husinec

Skip to content