Općina Marija Bistrica u projektu „Croatian Invoicing for Local and Regional Authorities“ (In –LoRe)

Općina Marija Bistrica je skupa s ostalim projektnim partnerima (12 ministarstava, Ministarstvo financija –Carinska uprava, Ministarstvo financija –Porezna uprava, 2 Središnja državna ureda, Hrvatska matica iseljenika, Ličko-senjska županija, 34 grada, 26 općina, Zagrebački holding d.o.o. i Fina)

uspješni prijavitelj projekta In-LoRe (Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities). Cilj projekta je poticanje širenja i ubrzanje korištenja strukturiranog elektroničkog računa od strane javne uprave, nacionalno i prekogranično, kroz osiguravanje tehničkih i operativnih preduvjeta tijela javne uprave za integraciju sa središnjom platformom „eRačun za državu“. Koordinator projekta je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a Ugovor o darovnici (grant agreement) je potpisan 24. srpnja 2018. godine. Europska komisija će sufinancirati 75% prihvatljivih troškova projekta.

Javno predstavljanje projekta održano je 12. listopada 2018. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, a u nastavku je poveznica na članak s javnog predstavljanja:

https://www.mingo.hr/page/ministar-horvat-2019-mora-biti-godina-digitalizacije-hrvatske

Skip to content