Panel rasprava o strategiji razvoja Općine Marija Bistrica

Rasprava za poduzetnike, OPG-ovce i privrednike 6. srpnja, a za udruge, ustanove i građane 7. srpnja
Jedan od temeljnih ciljeva Općine Marija Bistrica jest poboljšanje ukupne kvalitete života i rada svih njezinih stanovnika. Radi ostvarenja tog iznimno važnog cilja, općina je pokrenula izradu jednog od ključnih dokumenata: Strategiju razvoja Općine Marija Bistrica.
Kao i svim drugim aktivnostima koje su do sada poduzimane, i ovom se opsežnom, zahtjevnom i izazovnom projektu pristupilo na sustavan, organiziran, stručan, odgovoran i profesionalan način. Kako bi strategija obuhvatila sve segmente društvenog, javnog, poslovnog, kulturnog, vjerskog, socijalnog, sportskog, turističkog i drugih sastavnica života i rada općine i njezinih stanovnika, iznimno je važno i potrebno čuti što o tome misli svaki pojedinac kao i sve zainteresirane strane.
Stoga je Općina Marija Bistrica organizirala prezentacije i panel rasprave o navedenoj strategiji, i to u dva termina. Prva panel rasprava održat će se u ponedjeljak 6. srpnja a namijenjena je svim poduzetnicima, vlasnicima Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) i privrednicima. Druga panel rasprava na rasporedu je dan kasnije, u utorak 7. srpnja, a namijenjena je članovima udruga, institucija i ustanovama te svim građanima. Mjesto održavanja obje rasprave je Bluesun hotel Kaj, a počeci su oba dana u 18 sati.
Ova će tematska panel rasprava o navedenoj strategiji obuhvatiti potrebu i važnost izrade i donošenja strategije razvoja kako za općinu tako i za poduzetnike, obrtnike, poljoprivrednike, ustanove, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge i građane. Osim toga, bit će prezentirane i mogućnosti i načini korištenja bespovratnih sredstava iz nacionalnih fondova te fondova Europske Unije.
Apeliramo na odazivanje na ove rasprave, kako bi svi subjekti svojom nazočnošću, iznošenjem očekivanja, potreba, ideja i prijedloga doprinijeli izradi što kvalitetnije strategije koja će obuhvatiti sve teme od interesa kako pojedinaca tako i Općine Marija Bistrica u cjelini.

Skip to content