Švaljek je naglasio da je sve skupa od strane općine strateški smišljeno i strpljivo jer ovo nije jedini kapitalni projekt Općine.

Predsjednik vijeća je i ponovio kako ovaj projekt kasni ne 3 nego 30 godina i podsjetio kolike pedagoške standarde ima sadašnji vrtić.

Načelnik Josip Milički je podsjetio da sadašnji vrtić pohađa 85-oro djece i da nema uvjeta za proširenje, pa je jedino rješenje bilo nova lokacija i novi vrtić.

U otvorenom postupku javne nabave male vrijednosti za predmet nabave izgradnja dječjeg vrtića „Pušlek“ Marija Bistrica, na temelju kriterija raspisanih u Dokumentaciji o nabavi, odabran je izvođač HIDROING d.d. iz Varaždina. Vrijednost samog projekta je 7.997.951,28 kn bez PDV-a.

Od ukupno gotovo 10 milijuna kuna, općinska komponenta je oko 2.5 mil. kuna, a iako je rok 2 godine, istaknuto je da se završetak očekuje u jesen slijedeće godine, što je potvrdio i direktor tvrtke HIDROING Zoran Maroslavac.

Inače, kroz 20-tak dana se očekuje potpisivanje ugovora o izgradnji Reciklažnog dvorišta, vrijednosti 4 mil. kuna, a sufinancirana sredstva iznosi 3,4 mil. kuna.