PROGLAŠENA PRIRODNA NEPOGODA – POTRES ZA PODRUČJE OPĆINE MARIJA BISTRICA

PROGLAŠENA PRIRODNA NEPOGODA – POTRES ZA PODRUČJE OPĆINE MARIJA BISTRICA

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar proglasio je dana 30. ožujka 2020. godine prirodnu nepogodu – potres za područje Općine Marija Bistrica koji je dana 22. ožujka 2020. godine zahvatio šire područje općine pri čemu su nastale velike štete na stambenim, gospodarskim, pomoćnim i sakralnim objektima.

Sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda (“Narodne novine” broj:16/19.) obvezuje se Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode unese sve zaprimljene procjene štete u Registar šteta.

Prijavu nastale štete mještani Općine Marija Bistrica mogu podnijeti na obrascu PN koji se nalazi u privitku ove obavijesti ili se može podići radnom vremenu Općine (od 7,30 – 14,30 sati) u hodniku zgrade Općine na posebno označenom stoliću.

Prijave se zaprimaju putem elektronske pošte (e-mail): zvonko.srecic@marija-bistrica.hr ili dostavljaju u poštanski sandučić na samom ulazu u hodniku zgrade Općine. Prijave se mogu podnijeti zaključno do utorka 07. travnja 2020. godine.

  1. Odluka o proglašenju prirodne nepogode

  2. Preuzmite obrazac za prijavu štete

Odluka

Obrazac

Skip to content