Rekonstrukcija Trga pape Ivana Pavla II u Mariji Bistrici

Naziv projekta: Rekonstrukcija Trga pape Ivana Pavla II u Mariji Bistrici

Kratki opis projekta: Projekt je usmjeren na rekonstrukciju Trga pape Ivana Pavla II u Mariji Bistrici. Rekonstrukcijom će se trg urediti na način da će se zamijeniti oštećene granitne podne ploče i javna rasvjeta u sklopu čega će se postaviti 21 nova dekorativna LED svjetiljka te oličiti postojeći stupovi javne rasvjete trga. Kao turističko središte (Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke iz godine u godinu bilježi porast broja noćenja i posjetitelja), Općina Marija Bistrica kontinuirano ulaže velike napore u uređenje mjesta kako bi se osigurao što ugodniji boravak lokalnih stanovnika i turista.

Stoga je opći cilj projekta uređenje trga te stvaranje ugodnog i funkcionalnog ambijenta kroz unaprjeđenje socijalne i komunalne infrastrukture u svrhu poboljšanja kvalitete svakodnevnog života lokalnog stanovništva, turista i posjetitelja Marije Bistrice.  

Ciljevi i očekivani rezultati projekta: Predmet projekta je rekonstrukcija Trga pape Ivana Pavla II u M. Bistrici. Trg će se urediti na način da će se postojeće oštećene podne ploče zamijeniti novim elementima opločenja. Postavit će se 21 dekorativna LED stupna svjetiljka, a postojeći stupovi javne rasvjete urediti: struganje i brušenje stare boje i korozije, nanošenje antikorozivne zaštite i završno lakiranje. Predmetno ulaganje izravno utječe na razvoj i unaprjeđenje društvene infrastrukture što pridonosi poboljšanju kvalitete svakodnevnog života lokalnog stanovništva i daljnjem turističkom razvoju Marije Bistrice.

Očekivani rezultati su:

  • Rekonstruirano 370 m2 površine Trga pape Ivana Pavla II (ukup. površ. trga: 3268 m2)
  • Postavljena 21 dekorativna LED stupna svjetiljka
  • Oličen 21 postojeći stup javne rasvjete

Ukupna vrijednost projekta: 260.687,50 HRK

Iznos potpore: 148.250,00 HRK

Iznos vlastitih sredstava: 112.437,50 HRK

 Kontakt osoba za više informacija:

  • Branka Herceg, dipl. oec, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela
  • e-mail: branka.herceg@marija-bistrica.hr 
  • telefon: 049/ 469 119, www.marija-bistrica.hr

Više informacija o strukturnim fondovima možete pronaći na www.strukturnifondovi.hr

Više informacija o Programu ruralnog razvoja možete pronaći na https://ruralnirazvoj.hr/program/

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Marija Bistrica

Dokumenti:

Kratak opis projekta

Skip to content