Simulirano predavanje “Zvijezde u službi Kralja nad kraljevima”

Ogranak Matice hrvatske Marija Bistrica vas poziva na simulirano predavanje iz ciklusa „Znanost za svakoga“u sklopu projekta „Noći pod zvijezdama“ pod naslovom

Zvijezde u službi Kralja nad kraljevima

Predavač je Julio Car, student istraživačke fizike iz Marije Bistrice koji ima veliki interes za navedenu tematiku stoga vas očekuje predavanje isprepleteno znanstvenim i biblijskim činjenicama i faktorima iznenađenja popraćeno simulacijama zvjezdanog neba.

Cilj i svrha predavanja je upoznati publiku sa zvjezdanim nebom u vrijeme Isusa Krista te ukazati na zanimljive fenomene koji su popratili određene trenutke Kristova života poput rođenja, raspeća i uskrsnuća. Biblijske činjenice o osobi Isusa Krista zajedno sa starozavjetnim običajima Židova povezani su sa znanstvenim spoznajama iz astronomije i time jednoznačno i neupitno dali objektivnu pozadinu biblijskih navoda. Znanstvena utemeljenost biblijskih istina putem astronomskih zakona gibanja zvijezda i planeta uvelike izlazi iz domene koincidencija i daje neosporan dokaz o međusobnoj povezanosti vjere i znanosti pred kojima bi i najveći skeptici i racionalisti trebali zastati.

Svi zainteresirani mogu očekivati zanimljivo predavanje puno iznenađujućih korelacija biblijskih činjenica i fizikalnih zakona popraćeno astronomskim simulacijama zvjezdanog neba kroz 2000 godina.

Dom kulture Marija Bistrica

Nedjelja 8. siječnja 2017. u 17 sati

Veselimo se Vašem dolasku!


Skip to content