Svečana sjednica Vijeća Općine Marija Bistrica

U petak 11. srpnja održana je svečana sjednica vijeća Općine Marija Bistrica. U 17 sati u Karmelu je služena sveta misa, koju je predslavio vlč. Antun Motočić, a svečana sjednica održana je u kongresnoj dvorani Bluesun hotela Kaj, uz prisustvo brojnih uzvanika.
Dan Općine Mariji Bistrici između ostalih uveličali su potpredsjednik Sabora Željko Reiner, župan KZŽ-e Željko Kolar, predsjednica skupštine KZŽ-e Vlasta Hubicki, potpredsjednici skupštine KZŽ-e Žarko Tušek i Tomislav Končevski, rektor svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren, zamjenica gradonačelnika prijateljskog grada Buzeta Ana Pernić, predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačić, te nekoliko zagorskih načelnika i gradonačelnika.

Predsjednik Vijeća Teodor Švaljek u svom je osvrtu na proteklu godinu u Mariji Bistrici napomenuo. ”Radimo otvoreno i čistih ruku, poštujemo i provodimo zakone, uvažavamo potrebe svih naših mještana. Kritike i dobre prijedloge uvijek prihvaćamo.”.
Švaljek je istaknuo tri bitne točke za Općinu Marija Bistrica u proteklih godinu dana. To su uspostava kvalitetnog rada mjesnih odbora u svim naseljima Općine zatim formiranje i rad Odbora pri Vijeću u kojima volontira 48 stručnih ljudi, kao i revizija rada bivšeg općinskog vodstva, koja je utvrdila brojne nepravilnosti u razdoblju zadnjih godinu i pol dana prije dolaska na vlast sadašnjih čelnika Općine. ”Nezakonitost i kriminal ne priznajemo, već upozoravamo na promašaje i propuste bivše vlasti, koja je osiromašila i unazadila Mariju Bistricu.” između ostalog je istaknuo predsjednik Vijeća Općine Marija Bistrica.
Načelnik Marije Bistrice Josip Milički zaželio je svima dobrodošlicu istaknuvši, kako svi mogu vidjeti brojne pomake u Općini u zadnjih godinu dana, po dolasku na čelo Općine ove vlasti.
”Nastojimo zajedničkim radom s našim mještanima, koristeći raspoloživa znanja stručnih ljudi iz različitih područja, unaprijediti Mariju Bistricu i učiniti je najpoželjnijim mjestom za življenje u Hrvatskom Zagorju, Hrvatskoj, a zašto ne i u Europi, istaknuo je bistrički načelnik.
Na sjednici su dodijeljena i brojna priznanja, zahvalnice i nagrade općine, kao i povelja kojom je počasnim građaninom Marije Bistrice proglašen prof. dr. sc. Ivan Đikić za iznimna znanstvena dostignuća kojima promiče ugled Marije Bistrice u svijetu i domovini. Zahvalnice Općine dobile su učiteljice Katica Pisk i Milena Bajs za dugogodišnji predani rad u obrazovanju i odgoju generacija bistričke djece.
Priznanja Općine dobili su učitelj Stjepan Čebrajec za dugogodišnji rad s darovitim učenicima i izvrsne rezultate na državnim i županijskim natjecanjima, učiteljica u mirovini Danica Ozimec za dugogodišnji predani rad na bogaćenju bistričke kulturne baštine i odgoju generacija njenih njegovatelja, Ani Kruhak za volonterizam i promociju Marije Bistrice u humanitarnim i kulturnim projektima, DVD Marija Bistrica prigodom 125. obljetnice osnutka i uspješnog djelovanja, Josip Klapač za izniman doprinos u vatrogastvu, KUD Laz prigodom 10. obljetnice osnutka i uspješnog djelovanja te KUD Lovro Ježek prigodom 40. obljetnice osnutka i uspješnog djelovanja. Također dodijeljene su i nagrade Općine učenicima koji su ove godine završili osnovnoškolsko obrazovanje u OŠ Marija Bistrica, a to su Tamara Jakopović, Marija Tomorad, Karlo Kovačić i Mateja Lisak.
U ime nagrađenih zahvalu je uputio prof. dr. sc. Ivan Đikić, a nastupila je i Klapa Bistrica. Nakon sjednice i prigodnog druženja u Bluesun hotelu Kaj, uz nastup Bebop sax kvarteta, na središnjem bistričkom trgu održan je koncert popularnog tamburaškog sastava Gazde.
Skip to content