Udruge i društva

Marija Bistrica ima dugogodišnju i bogatu kulturnu i društvenu povijest koja je vidljiva iz djelovanja ne samo pojedinaca nego i brojnih udruga i društava.

Informacije

Udruge kao slobodno i dobrovoljno udruživanje više fizičkih, odnosno pravnih osoba, koje se, osim zaštite njihovih probitaka zauzimaju i za zaštitu ljudskih prava i sloboda, te ekološka, humanitarna, informacijska, kulturna, nacionalna, pronatalitetna, prosvjetna, socijalna, strukovna, športska, tehnička, zdravstvena, znanstvena i druga uvjerenja i ciljeve, a bez namjere stjecanja dobiti, veoma su važne za funkcioniranje Općine Marija Bistrica kao jedinice lokalne samouprave.

Općina Marija Bistrica nastoji iz godine u godinu izdvojiti što veća sredstva za sufinanciranje rada udruga na svom području te aktivno sudjeluje u provođenju njihovih programa.

Danas u općini postoji velik broj sportskih, kulturnih i društvenih udruga i društava koja pokreću brojne projekte i sudjeluju na manifestacijama i natjecanjima diljem Hrvatske i svijeta.

Molimo da, ukoliko ste registrirani klub ili udruga na području općine Marija Bistrica, a niste navedeni na ovom popisu, popunite obrazac u nastavku kako bi vas mogli uvrstiti na popis. Obrazac sa slikama koje želite objaviti uz udrugu šaljite nam na opcina.marija.bistrica@gmail.com.

Dokumenti:

Skip to content