Video

Pogledajte naše videozapise.

10. recital Željka Boc - Marija Bistrica 2013.

X. recital ljubavne poezije “Željka Boc”, Marija Bistrica 14. veljače 2013.

Petra Gorički iz Marije Bistrice dvostruka je pobjednica 10. Recitala Željka Boc, koji je, 14.veljače održan u Domu kulture u Mariji Bistrici, u organizacije Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica. Petra je za pjesmu ”B612” dobila prvu nagradu stručnog suda i nagradu publike. Stručni sud u sastavu Ludwig Bauer, Dubravka Težak i Enes Kišević drugu je nagradu dodijelio Tatjani Gredičak iz Zagreba za pjesmu ”Ne želim da se promijeniš”, a treću Cvijeti Grijak iz Sesveta za pjesmu ”Ostavljena”.

Pohvaljeno je sedam autora Željka Čakan iz Zagreba, Irena Delišimunović iz Dugog Sela, Marija Hlebec iz Krapine, Barbara Klepić iz Dubrovnika, Siniša Matasović iz Topolovca, Franko Stipković iz Zagreba i Snježana Šoštarko iz Krapinskih Toplica.

Interpretatori su bili Dubravko Sidor i Martina Čvek, a glazbeni gosti Renata Sabljak i Jurica Vugrek. Organizator je ovom prilikom, uz 10. slavljenički recital odlučio zahvaliti osobama koje su od prvog izdanja sudionici ovog Recitala. Tako je ravnateljica bistričke knjižnice Mira Pižir uručila prigodne darove prof. Ivančici Tomorad, urednici svih zbornika do sada, te Bernardi Cesar, koja je likovno opremila sve zbornike, a ujedno je i autorica prigodnih instalacija i plaketa koje dobivaju nagrađeni autori.

Dubravko Sidor, koji je svih 10 godina interpretirao stihove, dobio je sliku Zvonka Pižira ”Bistrica”, dok je Enes Kišević, koji je u stručnom sudu bio svih 10 godina dobio sliku Damira Kukavice ”Portret Enesa Kiševića”. Ove je godine uz redovan zbornik ”Hod se nastavlja” objavljen i zbornik ”Nemoj prekinuti šutnju”, u kojem su tiskane nagrađivane pjesme sa svih 10 recitala, kao i 24 neobjavljene pjesme Željke Boc. Snimio Zvonko Pižir

Skip to content